Fake dredy - vše o dredech z vlny

Fake dredy z vlny jsou úžasnou alternativou pro každého, kdo si přeje vyzkoušet dredy, ale prozatím nemá odvahu si je nechat na trvalo.
Nebo stejně jako já, Vás dredy lákají, máte rádi změnu a zkoušíte nové možnosti, ale někdy se zase velmi rádi vrátíte ke svým původním vlasům.

 

Moje první dredy jsem velmi důkadně vybírala. Měla jsem specifické přání, aby byly co nejpodobnější mým vlasům, aby byly lehké a tenké a zároveň nestály hromadu peněz.

Objednala jsem si tehdy nejlevnější kanekalonové dredy a sama napletla. Po nějaké době jsem však zjistila, že se kanekalon tak nějak divně třapatí a celý ten materiál mi nebyl příjemný.
Snažím se žít zdravým životem a být co nejohleduplnější k přírodě a životnímu prostředí, a tak mi vlastně dredy z kanekalonu začaly nevyhovovat. Zaslechla jsem tehdy, že se dredy dělají i z ovčí vlny, a protože jsem v té době plstila drobné dekorativní předměty, pár dredů jsem si pro sebe vyrobila. A přesně to bylo to, co jsem hledala. Jsou lehounké, přírodní materiál, různé varianty provedení, a skvěle se s vlnou pracuje. A protože mě to začalo bavit a přátelům se moje dredíky líbily, začala jsem je vyrábět i pro ně.

Moje dredy beru jako zosobnění mé duše a mého těla. Dovytváří mou osobnost, dodávají mi sebedůvěru a důležité napojení na sebe samu. Naplétám si je vždy před důležitými úkoly v mém životě, před cestami a před porody, ke kterým doprovázím ženy. Cítím se v nic přesně taková, jaká jsem, a přeji si, aby to samé jste ucítili i vy.

Výhody a nevýhody vlňáků...

Výhody vlněných dredů jsem popsala výše, ale pro shrnutí: Jsou lehké, je to přírodní materiál, mohou být vlnité, barevné i přírodní tak jak je stvořila příroda. Vlna je antialergická, v zimě hřeje  a vlétě by měla chladit:-) Dají se barvit barvami na vlasy nebo barvami na vlnu. prostě výhod je spoustu a samotnou by mě zajímalo jaké další objevíte.

Jejich nevýhodou je, že nasávají vodu při koupání či sprchování a trvá delší dobu, než proschnou. není to žádná tragedie, a chce to pouze trpělivost při sušení, ideálně na slunci :-)

Pokud se tedy rozhodnete pro podplet, můžete sprchovat celou hlavu, vždy potom hlavu pořádně vysušte a vyždímejte.

Pokud si chcete nechat naplést dredíků víc, tedy na celou hlavu s volnou ofinou, doporučuji umývat pouze ofinu a dredy nechat suché. je to trochu krkolomné ve vaně, ale zvládnete to. Napletené vlasy s dredy se nemastí, není tedy potřeba havu umývat vůbec.

Jejich nevýhodou by mohla být i specifická vůně oveček. Mé dredíky vždy před odesláním lehce nastříkám úžasným sprejem na dredy s vůní gardenie, a tak voní spíše jako obchod s indickým zbožím, ale je pravda, že vůně oveček je v dredících po nějakou dobu znatelná. Tím, že je budete nosit, umývat, nakonec přeberou vůni vaší. Pokud byste přeci jen měli s vůní problém, můžete nakapat pár kapek eterického kvalitního oleje, nebo dredíky před napletením několikrát vyprat ve vodní lázni s trochou šamponu, nebo je můžete nastříkat svým oblíbeným parfemem:)

Další nevýhodou by se mohlo zdát, že klasičtí dredaři poznají, že se jedná o fejky. Za mě, jsou vlněné dredy na první pohled nerozpoznatelné od klasických dredů a troufám si říct, že se snažím dredíky dělat kvalitně, jsou pevně zaplstěné, a opravdu byste je od opravdových dredů na první dobrou nepoznaly. Hlavně tedy tmavší odstíny přírodní vlny jsou dokonalou kopií.

 

Kolik dredů budete potřebovat?

Já osobně nosím nejčastěji podplety, ozvláštní to účes, ale zároveň to vypadá nenápadně. Většinou jich mám 5-10.

 

 

Pokud si naplétám na celou hlavu a ofiu nechám volnou (mám ve předu vždy více vlasů než je klasická ofina) tak jich mívám asi 25-30

 

 

 Nejraději kombinuji SE a DE dredy.

Dred SE je s jedním koncem, provlékne se na vlasy očkem ( k SE dredům vždy očko přidávám) a zapletete. Ve finále máte méně objemný účes a za mě je lepší třeba na léto, nebo pokud nechcete mít tolik dredů.

DE je se dvěma konci. A finální podoba účesu se vždy násobí dvěma a účes je objemnější.

SE a DE dohromady - tato kombinace nevytváří tak objemný účes a lépe se s ním pracuje.

Dredíky si zvolíte v délce jakou byste rádi měli, a tudíž i když máte mikádo, přes noc se z Vás může stát dlouhovláska do pasu:-)

Délku si volíte sami a měřte, standardně nabízím tři velikosti, ale můžeme se domluvit i na jiné délce, délka dredů je většinou bez volného konce, tudíž jsou ještě malinko delší než uvádím.

V nabídce mám dredy rovné i vlnité, pokud je nebudete umývat, vlnité vám vydrží navěky, pokud je máte v podpletu a namáčet je budete, stačí když je vyždímete, vysušíte a mezi prsty zvlníte, vlna pak tvar udrží.

Péče o dredy

Vlněné dredy žádnou speciální péči nevyžadují, určitě se nebojte, že by plstnatěly nebo něco podobného, ony už zaplstěné jsou, takže stačí je jen po namočení vysušit a tzv šouláním je pak můžete upravit, pokud by se Vám na nich cokoliv nezdálo. Čím je máte ale déle na sobě, získávají přirozenější vzhled i s takzvaným bouličkováním jako u klasických pravých dredů.

Někdo používá na vlněné dredy lanolin, já osobně s ním zkušenosti nemám, ale můžete určitě vyzkoušet, možná by potom tolik nenasákavaly vodu... Za zkušenosti budu ráda:-)

Jestli Vás cokoliv zajímá, určitě se nebojte napsat, věřím, že dredy ode mě Vás budou bavit a užijete si je tak skvěle, jako si je užívám já...

Krásné dny mějte Markéta

 

 

 

Zpět do obchodu