Kouzlo šicích bylin

Za několik málo dní jsem se setkala s případy, kdy se velmi těžko hojilo drobné poranění po porodu.
Oslovily mě v řádu asi tří týdnů, dvě ženy, které měly po porodu drobné poranění, ale velmi špatně se hojilo, řezalo a pálilo.
V obou případech to bylo poranění starší víc jak týden a ani v jednom případě se nešilo. Obě ženy používaly gel z dubové kůry.
Je důležité vědět, že jakékoliv poranění je potřeba udržovat především v suchu.
Úžasné jsou bylinné oplachy po porodu, díky nim si první žena své poranění doléčila za den. Jen začala více větrat, ránu jen omývala odvarem z namíchaných bylin a nenechávala jej vlhké. Šicí bylinky zde nutné nebyly. Gel vynechala.

Druhé ženě jsem šicí bylinky připravila a oplachy taky. Ranky na labiích byly stále otevřené a bolavé. A šicí bylinky dokážou zázraky.
Jedná se o jitrocel list, kostival kořen a rozmarýn. Všechny byliny jsou nadrcené na prášek a několikrát přeseté, aby byli opravdu jemné. Sypou se přímo do rány a také na vložku.
Na vložku se nasype vrstva zeleného jílu, ten pohlcuje vlhkost, a tak nechává poranění krásně suché a teprve na jíl se sypou šicí bylinky.
Celá vložka se pak přiloží na pochvu ideálně přímo na poranění.
Takto připravené bylinky se dávají i na poranění při porodu, které nebylo nijak veliké a vůbec se nešilo. Byly jsme svědkem, kdy šicí bylinky s jílem, důkladná hygiena, odpočinek, nezatěžování pánevního dna a co nejvíce nohy u sebe, dokázaly krásně poranění po porodu zhojit.
Prevence poranění je samozřejmě masáž hráze, nahřívání hráze například rozmarýnovým odvarem a šetrný porod miminka. Žádné řízené tlačení, ale vypuzování miminka v rytmu ženského těla, přesně tak, jak miminko potřebuje.

Pokud přeci jen k poranění dojde, tak se šicíma bylinama máme opravdu skvělé zkušenosti.
Děkujeme za ně Marise z Kanárských ostrovů a jejímu učení????
 
Markéta a Věrka
 
Zpět do obchodu